Romir Zalla

Performances:

CURRICULUM VITAE – Romir Zalla

EDUKIMI:

1987-1991 Shkolla  e mesme profesionale “Harry Fultz” ,

1993-1997 Studime të plota akademike në AKADEMIA E ARTEVE, Fakulteti i Artit Skenik, Tiranë

(Diplomuar për Aktor) me pedagogë: Xhevdet FERI, Timo FLLOKO

 

WORKSHOP: 1994-1995

Fiona SHAW – aktore në R.S.C., UK

Deborah WARNER – pedagoge zëri në Lee Strasbeg Studio, UK

Stephen POWELL – regjisor në R.S.C., UK

Enver PETROVCI – aktor, Kosovë

Daniel McVICARE – aktor, USA

Rejects Revenge Theatre Company, UK

Guy ALLOUCHERIE – regjisor, Francë

 

ÇMIMET:

2020 Aktori më i mirë – Jakov në “Nuk Dëgjoj, Nuk Shikoj, Nuk Flas” G. Theodosiadis

– Akt Fest, Shkup, Maqedonia e Veriut

2017 Aktori më i mirë – Burri në “Një Jetë Me Ty” E. Kame

– Festivali Ndërkombëtar i Teatrit “Otello”, Gostivar, Maqedonia e Veriut

1996 “I Riu i Afirmuar i Vitit”- Çmim vjetor i dhënë nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve

1995 Aktori më i mirë – Logjisti në “Rinoceronti” E. Jonesko – Festivali Studentor i Teatrit

1989 Aktori më i mirë – Zeneli në “Pas Vdekjes” A. Z. Çajupi – Festivali Teatror i të Rinjve

 

TEATER:

EKSPERIENCA:                                            

2020  “Sa Budall Që Je” Stand Up Comedy

– prezantuar në Shkupi Up Fest’20, Shkup; K’tu Fest’20, Strugë, Maqedoni;

2020 Gjykatësi Brack – “Hedda Gabler” H. Ibsen – regjisor: Botond Nagy (Rumani) – TKE

2019 Jul Cesar – “Jul Cesar” W. Shekspir – regjisor: Ivica Buljan (Kroaci) – TKE

– turne në Lezhë, Shkodër, Fier, Patos, Berat, Durrës, Vlorë – prezantuar në Kadri Roshi Fest’19, Gjirokastër; Skampa Fest’20, Elbasan, Shqipëri; Dibër Theatre Fest’20, North Macedonia;

2019 Jakov – “Nuk Dëgjoj, Nuk Shikoj, Nuk Flas” G. Theodosiadis

– regjisor: Donard Hasani, Drini Hasani – turne në Fier, Elbasan, Burrel, Ersekë, Durrës, Korcë

– prezantuar në Comedy Theatre Fest’19, Preshevë, Kosovë; Skampa Fest’19, Elbasan; KoKo Fest’20, Korcë, Shqipëri; Dibër Theatre Fest’20; Othello International Theatre Fest’20, Gostivar; Akt Fest’20, Skopje, North Macedonia     

2019 Korri – “Antigona” J. Anouilh – regjisor: Andrea Brusque (Francë) – TKE

2019  “Sa Je Shnosh” Stand Up Comedy – prezantuar në Shkupi Up Fest’19, Shkup, Maqedoni

2018 Koloneli – “Jashtë Derës” W. Borchert – regjisor: Mantas Janciauskas (Lituani) – TKE

2018 Misugi – “Tri Gra dhe Misugi” Y. Inoue – regjisor: Suela Bako – shfaqur në TKE

– turne në Durrës; Gjilan, Ferizaj, Gjakovë, Prizren, Prishtinë, Kosovë;                                                            

2018 Inspektori Carter – “Komedia Që Shkon Për Dreq” H. Lewis, J. Sayer, H. Shields – regjisor: Driada Dervishi – shfaqur në TKE

– turne në Durrës, Elbasan – prezantuar në KoKo Fest’18, Korcë; Skampa Fest’19, Elbasan, Shqipëri;

2018  “What A Day” Stand Up Comedy – prezantuar në Shkupi Up Fest’18, Shkup, Maqedoni

2017 Felix Unger – “Cifti i Cuditshëm” N. Simon – regjisor: Inis Gjoni – shfaqur në TK

– turne në Durrës, Elbasan, Kavajë     

2017 Father Brendan Flynn – “Dyshimi” J Patrick Shanley – regjisor: Donard Hasani

– turne në Shkodër, Durrës, Elbasan; Prizren, Kosovë;

2016 Don Kishoti – “Don Kishot” M. deServantes – regjisor: Klajd Ymeri – shfaqur në TK 2016 Menaechmi – “Binjakët” Plaut – regjisor: Driada Dervishi – shfaqur në amfiteatrin e Durrësit

– prezantuar në Verë në Epidamn Fest’16, Durrës; KoKo Fest’16, Korcë, Shqipëri;  

2016 Burri – “Një Jetë Me Ty” shkroi dhe regjia: Erion Kame – shfaqur në TK

– turne në Korcë – prezantuar në K’tu Fest’16, Strugë, Maqedoni; Verë në Epidamn Fest’16, Durrës; Balkan Teatër Tirana Fest’16, Shqipëri; Othello International Theatre Fest’17, Gostivar, Macedonia

2015 – 2016  Stand Up Show – shfaqur në Poshka Teatër, Strugë, Maqedoni

2015 Robert – “Mbroni Shpellarin” R. Becker – regjisor: Inis Gjoni

– turne në Durrës, Elbasan, Pogradec; Strugë, Maqedoni;

2015 Michael Waters – “Dikush Që Do Të Kujdeset Për Mua” F. mcGuinness

– regjisor: Esmeralda Stafa – shfaqur në TK

– turne në Korcë – prezantuar në 45th Theatre Fest’15, Ferizaj, Kosova; DUES’15, Tuz, Montenegro

2015 Tezeu/Oberoni – “Ëndërr e një Nate Vere” W.Shekspir  – regjisor: Driada Dervishi

– shfaqur në amfiteatrin e Durrësit

2014  “Actor – Made in Albania” Stand Up Comedy – shfaqur në Teatrin Metropol

– turne në Shkup, Dibër – prezantuar në K’tu Fest’15, Strugë, Maqedoni

2012 Brigide – “Klani i Të Divorcuarave” A. Vardar – regjisor: Inis Gjoni – turne në Elbasan

2011 Venticelo 1 “Amadeus” P. Shaffer – regjisor: Altin Basha- TK – turne në Prishtinë, Kosovë

2010 Burri i Gjatë – “Ana” A. Longoni – regjisor: Alfred Trebicka

– prezantuar në Podujeva Theatre Fest’10, Kosovë                                             

2009 Dimitri Fetisov – “Kolonel Zogu” H. Boytchev – regjisor: Alfred Trebicka

– prezantuar në Festivalin Skampa’09, Elbasan, Shqipëri; Dibër Fest’09, Maqedoni                                                                                             2005 Gaetan Galop – ”Ndaj të Ngrysur” R.de.Obaldia – regjisor: Indrit Cobani – shfaqur në TK

– prezantuar në Festivalin Teatror të të Rinjve’05, Tiranë, Shqipëri

2005 Horati – ”Hamleti… vazhdoni tekstin” – shkroi dhe regjia: Gent Bejko- shfaqur në TK

– turne në Elbasan, Shkodër, Pogradec, Fier;  Ulqin, Mali i Zi 

2005 Burri – ”Nata” e pasuar nga ”Qetësia” H.Pinter – regjisor: Ema Andrea

2003 Kadriu – “Në Emër të Popullit” – shkroi dhe regjia: Robert Budina – shfaqur në TK

– turne në Durrës, Lushnje, Fier, Korcë

2003 Nikollaj-Tarara -“Dashuri,Paqe,Para” A.Cehov, L.Pirandelo – regjisor: Mehmet Xhelili

2003 Antonio – “Rrëshajët” D. Edgar – regjisor: Arben Kumbaro – TK

2001 Harold Mitchel – “Tramvaj me Emrin Dëshirë” T. Williams – regjisor: Alfred Trebicka

2000 Oratori (bashkëregjisor) – “Karriget” E. Jonesko – regjisor: Mehmet Xhelili

2000 Tommy Wingfield – “Menaxheria e Qelqtë” T. Williams – regjisor: Alfred Trebicka

2000 regjisor operete – “La Serva Padrona”, “Il Maestro di Capella” G. Battista, D. Cimaroza

– me Maestro Matthieu Mantanus (Zvicër) – produksion i Institutit Italian të Kulturës

1999 Populli (regjisor) – “Y2K” G.Covatta – shfaqur në Akademinë e Arteve dhe Teatrin Kombëtar

1999 Shërbëtori /Korifeu – “Kalorësit” Aristofan – regjisor: Robert Budina

1999 Emanou – “Varreza e Makinave” F. Arrabal – regjisor: Milto Kutali – Teatri i të Rinjve

1998Z.Smith – “Këngëtarja Tullace” E. Jonesko – regjisor: Mehmet Xhelili – Teatri i të Rinjve – prezantuar në Festivalin Ballkanik Teatror të të Rinjve’98, Tiranë, Shqipëri

1998 Trinkulo – “Shtrëngata” W. Shekspir – regjisor: Altin Basha – Teatri i të Rinjve

– prezantuar në “Neighbouring Voices” Balkan Young Theatre Fest’98, Sofia, Bulgaria

1998 Plaku – “Rinoceronti” E. Jonesko – regjisor: Milto Kutali – Teatri i të Rinjve

1998 Malvoljo – “Nata e 12-të” W. Shekspir – regjisor: Sabina Kodra

1997 Stomill – “Tango” S. Mrozhek – regjisor: Altin Basha

– prezantuar në “Neighbouring Voices” Balkan Young Theatre Fest’97, Sliven, Bulgaria

1997 Hucklebee -“ The Fantastics” musical,T. Jones,H. Schmid – regjisor:Elliott Swift (USA)

– prezantuar në Cairo International Festival for Experimental Theatre’97, Egypt

1996 Qytetar – “Vdekja e Dantonit” G. Buchner – regjisor: Vladimir Milcin (Maqedoni) – TK

1996 Fernando “Tango e Fundit” – regjisor: Donard Hasani – shfaqur në TK

1995 Fyell/Tisbe “Ëndërr e një Nate Vere” W.Shekspir  – regjisor: Donard Hasani

– turne në Elbasan, Lushnje, teatrot e lashtë të Apollonisë dhe Butrintit

1995 Anubi/Tirezia – “Mekanizmi Djallëzor” Zh. Kokto – regjisor: Andeta Radi, Aida Korca

– prezantuar në Festivalin Studentor të Teatrit’95, Tiranë, Shqipëri

1995 Logjisti – “Rinoceronti” E. Jonesko – regjisor: Donard Hasani, Agim Selimi

– prezantuar në Festivalin Studentor të Teatrit’95, Tiranë, Shqipëri

1995 Lypësi – “In the Beginning Was Chaos” – regjia: Timo Flloko

– prezantuar në Fest Skomrahi’95, Shkup, Maqedoni

 

FILM:

EKSPERIENCA:                                           

2020 Gazetari – “Nji Prej Nesh” – regjisor: Ergys Meta

2020 Ilir – “The Book of Vlora – regjisor: Steven Kastrissios (Australia)

2020 Nesti  – “I Humbur” – short film nga Ervin Xhixho

2020 I persekutuari – “Uku” – short film nga Vivian Rama

2020 Detektivi – “My Name Is Sonila” – short film nga Suela Bako

2020 Mirashi – “Ismail’s Dilemma” – short film nga Dhimiter Ismailaj

2019 Alfonsi – “Cirku Fluturues” – regjisor: Fatos Berisha (Kosovë)

2019 Supervizori – “The Van” – short film nga Erenik Beqiri

2019 Xharra – “An Unforgettable Spring in Forgotten Village” – regjisor: Kushtrim Bekteshi (North Macedonia)

2018 Skulptori – “The Poet” – short film nga Atina Laco

2017 Riko – “Elvis Walks Home” – regjisor: Fatmir Koci

2017 Mikeliano Platinioni – “Skandërbeg” – sitcom, regjisor: Adam Pray (USA), Digitalb

2017 Alfred – “Bon Appetit” – short film nga Erenik Beqiri

2015 Kamarieri – “Mëngë Këmishe” – short film nga Suela Bako

2014 Adi  – “Darka” – short film nga Suela Bako

2014 Burri – “Taksisti” – sitcom, regjisor: Erand Sojli, Digitalb

2014 Pronari i shtepisë – “Shpirtra të Ngjashëm” – short film nga Altin Celmeta

2013  “Dasaria” – dokumentar nga Denald Grepcka, Yllka Gjollesha

2012 Aleksi – “Cadra” – short film nga Eduart Fisheku

2009 Llambi – “Komuna e Parisit” – sitcom, regjisor: Altin Basha, Top Channel

2008 Tiku – “Gjallë” – regjisor: Artan Minarolli

2008 Niko – “East West East” – regjisor: Gjergj Xhuvani

2004 Polici – “Mao ce Dun” – regjisor: Besnik Bisha

2003 Nënpunësi i ambasadës  – “Luleborë” – short film nga Robert Budina

2003 Ushtari sirian –  “Littoral” – regjisor: Wajdi Mouawad (Kanada)

1993 Shërbëtori – “Nekrologji” – regjisor: Fatmir Koçi

 

TELEVIZION:

TRAINIM:

2002 Workshop Prix Jeunesse, Kosovë – “TV e të rinjve dhe fëmijëve” me Irene Wellershoff  ZDF, (Gjermani)

2004 – 2005 Pjesmarje me filmin “Na Ishte Njëherë në Tiranë…” në “Children’s Rainbow” International Children`s Film Festival në Nish ,Serbi (cmim) dhe Giffoni Albania Film Festival, Tiranë, Shqipëri

 

EKSPERIENCA:

2020 moderator “Gjyshet Milionere” pranë RTSH

2017 – 2018 “Gardërob” – Late night show / Scan TV

2016/2017 moderator “Ti Je Festa Ime” pranë RTSH

2004 – 2015 aktor “Portokalli” – tv show cabaret pranë TOP CHANNEL

– turne në Londër, Selanik, Athinë, Milano, Verona

2006   regjisor “Të Luajmë Shkollash” – Digitalb

2001 – 2002 regjisor pranë TVKlan

1998 – 2001 / 2003 – 2005  regjisor pranë TVA

 

TË TJERA:

1998 As. Pedagog i Fjalës Artistike

1999-2001 , 2002-2005 As. Pedagog i Mjeshtrisë së Aktorit

Akademia e Arteve, Fakulteti i Artit Skenik, Dep. Regji dhe Dramë.

2004 as.regjisor  “Shtrigat e Salemit” A . Miler – regjisor A. Trebicka

– prezantuar në Fest’Skena UP, Prishtinë, Kosovë; çmimi “Fryma e re”, për gjetje origjinale                              

1999  as.regjisor  “Menaxheria e Qelqtë” T.Williams- regjisor A. Trebicka

– prezantuar në Fest’Artenativa, Tiranë

1999  Emanou ( dhe as. regjisor) – ‘Varreza e Makinave” F. Arabal – regjisor: M. Kutali

1998-1999 Mr. Smith (dhe as.regjisor) – “Këngëtarja Tullace” E. Jonesko – regjisor : M. Xhelili – prezantuar në takimin Ballkanik të Shkollave të Teatrit , Tiranë

2012 co-author  “Artet”, “Historia e Artit 1”, “Historia e Artit 2”

Contact: