Mateo Darvishaj

Performances:

CURRICULUM VITAE – Mateo Darvishaj

Eksperience pune

  • Aktor(i dyte), Teatri Kombetar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”, Tirane.(prezent)

Bashkepunimi im me Teatrin komebtar Eksperimetal ” Kujtim Spahivogli” ka nisur me projektin per femije

“Libraria e Magjepsur” pas nje audicioni te hapur ku une morra pjese pak pasi kisha perfunduar studimet ne Universitetin e Arteve nga ku u diplomova si aktor.

Tashme prej disa kohe jam i punesuar si Aktor(i dyte) prane ambjenteve te TKEKS.

Projekte ku kam marre pjese gjate periudhes sime prane TKEKS:

Shfaqje per femije:

“Libraria e magjepsur” me autor Marsel Greva dhe regji po te tij, ne rolin e Piratit.

“Babagjyshi Ekziston” me autor Marsel Rupi dhe regji Marsel Rupi, ne rolin e Djaloshit dhe Kembeshpejtit.

“Princi dhe i Varferi” nga autori Mark Twain, pershtatur per skene nga Franceska Hysi, ne rolin e Majlls Hendon dhe nje sherbetor.

“Mendjet e Vockla” me autor dhe regjisor Endri Cela, ne rolin e Ullsi.

“Nata Magjike” me autor dhe regjisor Kleard Germenji, ne rolin e Perbindeshit.

“Hansel dhe Gretel” pershtatur nga Mateo Dervishaj dhe Endri Dibra me regji te Mateo Dervishaj. Shfaqje per publikun e rritur:

“Jashte Dere” – Wolfgang Borchert me regji te regjisorit lituanez Mantas Jancuaskas, ne rolin e djalit te kolonelit dhe perbindeshit.

“Salome”– Oskar Uajlld nen drejtimin e regjisorit italian Carlo Sciaccaluga si asistent regjisor.

“Jul Cezar”– Uilliam Shekspir me regji te Kroatit Ivica Buljan si asistent regjisor dhe aktor ne rolet: Luci, Lepidi dhe nje lajmetar.

“Heda Gabler”– Henrik Ibsen me regji te rumunit Botond Nagy ne rolin e Jorgen Tesman.

  • Moderator at Tring

Kam patur mundesine te kem eksperience pune ne televizion me nje rubrike ne nje program per femije ne Tip TV.

  • Dublime at Tring.
  • Projekt filmik me metrazh te shkurter me regjisor Viron Roboci.
  • Reklame Televizive at Telekom

 

Informacion personal

Nr. Kontakti: 0698170233

E-mail: mateodervishaj@gmail.com

Aftesi:

Aftesi krijuese, Njohuri komjuterike, Pune Grupi, Aftesi Drejtuese, Aftesi komunikuese, Pershtatshmeri, Aftesi per te punuar nen trysni.

Gjuhet.

Shqip, Anglisht, Italisht

Hobbies

Artet Marciale, Fotografia, Kercimi, Leximi, Filmat(produksion), Sportet.

Arsimi

Shkolla Kombetare Koreografike, Tirane.

Shtator 2011 — Qershor 2015

Kam perfunduar studimet prane Shkolles Kombetare Koreografike

(2011-2015) me rezultate te larta duke u diplomuar keshtu si kercimtar profesionist ne baletin klasik , karakterin popullor boteror, ate shqiptar si dhe baletin modern.

 

Bachelor(Aktrim), Universiteti i Arteve, Tirane.

Shtator 2015 — Korrik 2018

Pergjate periudhes 2015-2018 kam ndjekur studimet prane Universitetit te Arteve ne degen “Aktrim” nga ku jam diplomuar me mesataren (8.01).

Gjate kesaj periudhe kam patur mundesin te provohem ne projekte te ndryshme brenda dhe jashte universitetit gje qe me ka sherbyer te coj edhe me tej studimet praktike ne kete dege.

Disa projekte per tu permendur:

“Propozimi”- Anton Cehov, roli Ivan Vasiljavic Lomov.

“Hija e nje luftetari”- Shon o’Kejsi, roli Tomi Ouens.

“Koloneli Zog”- Hristo Boytchev, roli Matei.

“Metamorfoza”- Franz Kafka, roli Gregor Samsa.

Master(Regji Teatri dhe Spektakli), Universiteti i Arteve, Tirane

November 2018 — Prezent

Jam ne proces te kryerjes se studimeve Master ne degen “Regji Teatri dhe Spektakli” prej 2018.

Nje proces qe zgjodha ta perfundoj ne nje moment te dyte pas situates te pafavormshme ku ndodhemi momentalisht.

Trajnime te tjera.

Trajnim ne “Taekwondo”, federata shqiptare e Arteve Matrciale. Trajnim ne kercime latine, ballroom,hip-hop, jazz etj.

Contact: