Endri Cela

Performances:

CURRICULUM VITAE – Endri Cela

INFO

Datëlindja: 28.09.1987

Vendlindja & Vendbanimi: Tiranë, Shqipëri

Gjendja civile: Beqar

 

ARSIMI

(2006-2010) “Akademia e Arteve të Bukura” (sot “Universiteti i Arteve”), Fakulteti i Artit Skenik, Dega Regjisurë

(2002-2006) Shkolla e mesme e përgjithshme: “Qemal Stafa”, Tiranë

TRAJTIME TË NDJEKURA & GJUHËT

(2007) Kurs pantomime me Prof. Georg Wacks

Anglisht, Italisht(e folur)

EKSPERIENCA SI AUTOR

AUTOR TEKSTESH TEATRALE PËR FËMIJË

(2020, tetor – “Drejt Imagjinatës” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahigogli”)

(2020, shtator – “Vitaminat e Jetës” – Teatri i Kukullave)

(2019, mars – “Mendjet e vockla” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2016, shtator – “Meri Popins-Dëshira Perfekte” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2014, tetor – “Në dhomën e madhe, jeshile” – Teatri Kombëtar i Kukullave)

SKENARIST FILMI ME METRAZH TË SHKURTËR “FAMILJA KUJDESTARE”

(2020, qershor) Projekt i Shërbimeve Sociale Bethany/ Bethany Social Services Albania

AUTOR TEKSTI & REGJISOR I DRAMËS SË SHKURTËR “FA-MI-LJA”

(2014, shkurt) Projekt i Shoqatës Kombëtare të Punonjësve Socialë

AUTOR TEKSTE KËNGËSH

(2019, shtator – 8 Këngë për Muzikalin “Aladini” – Teatri Kombëtar i Kukullave)

(2019, prill – 6 Këngë për Muzikalin “Vitaminat e Jetës” – Teatri i Kukullave)

(2019, mars – 7 Këngë për Muzikalin “Mendjet e vockla” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2019, janar – 9 Këngë për Muzikalin “E Bukura dhe Bisha” – Teatri Kombëtar i Kukullave)

(2018, dhjetor – 3 Këngë për shfaqjen “Magjistari i Ozit” – Teatri Skampa Elbasan)

(2017, shtator – 6 Këngë për Muzikalin “Eni në ndjekje të ëndrrave” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2017, janar – 3 Këngë për shfaqjen “Qyteti i ngjyrave” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2017, janar – “Bletëza” – Këngë për kopshtin “Bletëza”)

(2016, shkurt – 1 Këngë për shfaqjen “Parku Mambi” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2016, mars – 9 Këngë për Muzikalin “Të çmendurit Adams” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2016, shtator – 8 Këngë për Muzikalin “Meri Popins-Dëshira perfekte” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

(2014, dhjetor – 5 Këngë për Muzikalin “Grinç vjedh Krishtlindjet!” – Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”)

 

EKSPERIENCA SI REGJISOR

“DREJT IMAGJINATËS” – ENDRI ÇELA

(2020, tetor)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“VITAMINAT E JETËS” – ENDRI ÇELA (MUZIKAL)

(2020, shtator)  Teatri Kombëtar i Kukullave

“EPSH DHE LAKMI” – EUGENE O’NEILL

(2019, dhjetor)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“ALADINI” – KLASIKE/PËRSHTATI: ENDRI ÇELA (MUZIKAL)

(2019, shtator)  Teatri Kombëtar i Kukullave

“MENDJET E VOCKLA” – ENDRI ÇELA (MUZIKAL)

(2019, mars)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“E BUKURA DHE BISHA” – KLASIKE/PËRSHTATI: ENDRI ÇELA (MUZIKAL)

(2019, janar)  Teatri Kombëtar i Kukullave

“GRINÇ” – DR. SEUS (MUZIKAL)

(2018, dhjetor)  Teatri Kombëtar i Kukullave

“PRAPASKENA E FATIT” – HERION MUSTAFARAJ

(2018, tetor)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“ENI NË NDJEKJE TË ËNDRAVE (ANNIE)” – HAROLD GRAY (MUZIKAL)

(2017, shtator)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“TRAMVAJI DËSHIRË” – TENNESSSE WILLIAMS

(2017, prill)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“SHKOLLA E GRAVE” – MOLIER

(2017, shkurt)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“MERI POPINS – DËSHIRA PERFEKTE” – ENDRI ÇELA (MUZIKAL)

(2016, shtator)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“TË ÇMENDURIT ADAMS” – CHARLES ADDAMS (MUZIKAL)

(2016, mars)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“ZEMËRIMI I DETIT” – MILENA SELIMI

(2015, janar) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“GRINÇ VJEDH KRISHTLINDJET!” – DR.SEUS (MUZIKAL)

(2014, dhjetor) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“SHIKO KUSH ERDHI!” – RAY COONEY

(2014, tetor)  Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

“NË DHOMËN E MADHE, JESHILE” – ENDRI ÇELA

(2014, tetor) Teatri Kombëtar i Kukullave

“KËNGËT E JERONIM DE RADËS” – JERONIM DE RADA (MBRËMJE POETIKE)

(2014, shtator) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” (Skena verore)

“NEW YORK, NEW YORK” – EARL MAC RAUCH (MUZIKAL)

(2013, maj) Projekti Rinor “Tirana Teens”, Bashkia Tiranë

“UDHËTIM ME DIELLIN” – MILENA SELIMI

(2012, nëntor) Teatri Shëtitës

“ZËRAT E DETIT” – MILENA SELIMI

(2012, shkurt) Teatri Shëtitës

“MADHËRIA E SAJ, ZONJUSH’ FANTAZIA” – ALBENA DIMITROVNA

(2011, prill) Teatri i Metropolit

“ISHULLI PA EMËR” – MILENA SELIMI

(2010, tetor) Teatri i Metropolit

“DY VETA NË SHILARËS” – WILLIAM GIBSON (diploma)

(2010, korrik) Në Teatrin e Metropolit

 

EKSPERIENCA SI AS/REGJISOR

“PRESIDENTET” – W.SCHWAB / REGJIA: SABINE MITTERECKER

(2018, prill)

“KUR NJIHESH NË INTERNET” – R.COONEY / REGJIA: KIÇO LONDO

(2013, nëntor)

“SHTËPIA E BERNARDA ALBËS” – F.G.LORKA / REGJIA: KIÇO LONDO

(2011, dhjetor)

“ROMEO DHE ZHULIETA” – W.SHAKESPEARE / REGJIA: KIÇO LONDO

(2011, mars)

“ZHORZH DANDE” – MOLIER / REGJIA: FRANC HELMER

(2009, mars)

 

EKSPERIENCA SI AKTOR (NË TEATËR)

DECI, “JUL CESARI” – W.SHAKESPEARE / REGJIA: IVICA BULIAN

(2019, korrik) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

LAJMËTARI & ROJA 2, “ANTIGONA” – J.ANOUHHL / REGJIA: ANDREA BRUSQUE

(2019, mars) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

BEKMAN, “JASHTË DERËS” – W.BORCHERT / REGJIA: MANTAS JANCIAUSKAS

(2018, tetor) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

ATË FRENSIS & VERGES, “SHUMË ZHURMË PËR ASGJË” – W.SHAKESPEARE / REGJIA: CARLO SCIACCALUGA

(2018, mars) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

BIRI, “GJASHTË PERSONAZHE NË KËRKIM TË AUTORIT” – L.PIRANDELO / REGJIA: KIÇO LONDO

(2015, nëntor) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

ROZENKRANCI, “HAMLETI” – W.SHAKESPEARE / REGJIA: ENKE FEZOLLARI

(2015, tetor) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

XHIVOLA, “ARTURO UI” – B.BRECHT / REGJIA: KIÇO LONDO

(2015, prill) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

KEVIN, “SHIKO KUSH ERDHI!” – R.COONEY / REGJIA: ENDRI ÇELA

(2014, tetor) Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”

GAZTORI, “PRINCESHA MBI BIZELE” – H.C.ANDERSEN / REGJIA: ALBANA KOZELI

(2014, qershor)  Teatri Kombëtar i Kukullave

VAJZA E RE, “GRATË NË PARLAMENT” – ARISTOFAN / REGJIA: ELMA DORESI

(2011, tetor) Teatri i Metropolit

PRIFTI, “I FAMSHMI 702” – A.MIRODAN / REGJIA: NELSON MULLA

(2011, qershor) Projekt studentor

GREGOR, “ROMEO DHE ZHULIETA” – W.SHAKESPEARE / REGJIA: KIÇO LONDO

(2011, mars) Teatri i Metropolit

PINOKU, “TRENI MAGJIK” – M.SELIMI / REGJIA: ORIANA CAMA

(2010, tetor) Teatri i Metropolit

JAGO, “OTELLO” – W.SHAKESPEARE / REGJIA: ARBËR JAKLLARI

(2010, mars) Projekt studentor në Akademinë e Arteve

DRUVARI, “DRUVARI I MIRË” – VËLLEZËRIT GRIM / REGJIA: GENTI DEÇKA

(2010, janar) Teatri i Metropolit

VURKO, “PAS VDEKJES” – A. Z. ÇAJUPI / REGJIA: SONILA KAPIDANI

(2007, dhjetor) Projekti “Atelie 31”

GJINO, “14 VJEC DHENDERR” – A. Z. ÇAJUPI / REGJIA: SONILA KAPIDANI

(2007, dhjetor) Projekti “Atelie 31”

EKSPERIENCA SI AKTOR (NË FILM)

DJALI PRIFT, “DYER, DYER, DYER”. REGJIA: KRESHNIK SARACI

(2011) (film me metrazh të shkurtër) (Digitalb)

GENTI PIANISTI, “TINGULLI I HESHTJES”. REGJIA: JORGOS MANOS

(2009) (serial televiziv) (Vizion Plus)

EKSPERIENCA TË TJERA

PËRKTHYES DRAMASH

(2016 – . . . )

TRAJNUES I FËMIJËVE PËR TEATRIN. PROJEKT I ORGANIZATËS “WORLD VISION”

(2013, janar – maj)

PJESË E STAFIT ORGANIZUES TEK “TEATRI SHËTITËS”

(2012, janar –  . . . )

PJESË E STAFIT PUNONJËS NË “QËNDREN KULTURORE TIRANA” (TEATRI I METROPOLIT).

(2012, korrik – tetor)

AKTOR DUBLUES NË FILMA VIZATIMORË

(2009 –  . . . )

AKTOR NË RADIODRAMAT “TË LIRË NGA PRANGAT” NË RADIO “7”

(2009 – 2011)

AFTËSI TË TJERA

Njohës i kompjuterit (programet bazë si Word & Exel, gjithashtu edhe njohës i elementëve bazik në: Adobe Audition, Adobe Premium, Adobe Photoshop).

KOMUNIKIMI

Aftësi të mira komunikimi. Bashkëpunues në punë grupi. Me energji pozitive.

Contact: