Dasara Xhangolli

Performances:

CURRICULUM VITAE – Dasara Xhangolli

EKSPERIENCA PUNE DHE PËRGJEGJËSI PROFESIONALE:

Ass. Pedagoge, Universiteti i Arteve, Fakulteti i Artit Skenik, Tiranë, 2011-2012.

Aktore/ Regjisore e pavarur,
2012-2015

–Drejtore, Qendra Kulturore “Lasgush Poradeci”, 2015-2019

–Aktore, Teatri Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli”,
2019- Prezent

 

TEATËR, AKTORE

ABI PUTNAMI, “Epsh dhe Lakmi” – E. O’Neill/ Regjia: E. Çela; 2019

TJETRI, “Jashtë derës” – W.Borchert / Regjia: M. Janciauskas; 2018

MBRETËRESHA, “Një mbret pa mbretni” – P.Shllaku / Regjia: S. Çapaliku; 2018

ZONJA, “Shërbëtoret” – J. Genet / Regjia: K. Lindo; 2017

PACIENTJA, “Psikoza 4.48” – S. Khane / Regjia: N. Mulla; 2017

THJESHTRA, “Gjashtë personazhe kërkojnë autor” – L. Pirandello / Regjia: D.Xhangolli; 2017

FATIMA, “Nata Arabe”-R.Schimmipfennig / Regjia: S. Çapaliku; 2016

MAGDALENA, “Shtëpia e Bernarda Albës“ – G.Lorka / Regjia: Q.Rijani; 2016

KAROLA, “Gënjeshtër pas gënjeshtre” – A. Neilson / Regjia: Q.Rijani; 2016

PRIMA DONA, “Gjashtë personazhe kërkojnë autor” – L. Pirandelo / Regjia: K. Lindo; 2015

MARIANA, “Tartuf” – Moliere / Regjia: E.Kame; 2015

PACIENTJA, ” Vrasja e Maratit” – P. Weiss / Regjia: A. Kumbaro; 2015

BORA, ” Fqinjët ” – R. Pulaha / Regjia: A. Trebicka; 2012

DIANA, ” I famshmi 702 ” – A. Mirodan / Regjia: N.Mulla; 2011

SOLANZH, ” Shërbëtoret ” – J. Genet/ Regjia: D. Xhangolli; 2011

NORA: “Shtëpi Kukulle ” – H.Ibsen / Regjia: R.Nikolla; 2011

MARTA, “Keqkuptimi ”- A. Kamy / Regjia: R.Kostani; 2010

PAULINA SALAS, ” Vdekja dhe Virgjeresha “ – A. Dorfman / Regjia: E. Çela; 2010

 

TEATËR / REGJISORE

“KALORËSIT”- Aristofani; 2019

“VIZITA E DAMËS PLAKË” – Friedrich Dürrenmatt; 2018

“GJASHTË PERSONAZHE KËRKOJNË AUTOR” – Luigi Pirandello; 2016

“LOJË MARTESE” – Edward Albee; 2011

 

ÇMIME:

– “ The Best Female Role”
International Festival of Monodrama, ALBAMONO, “Psikoza 4:48”; 2017

– “ Shfaqja më e mirë – Lojë martese” , Festivali i Podujevës; 2011

– “Intrepretimi më i mirë”; Festivali i Monodramës; Strugë ; 2007

Contact: