Adriana Tolka

Performances:

CURRICULUM VITAE – Adriana Tolka

EDUKIMI: Aktore e diplomuar në vitin 2000, Akademia e Arteve të Bukura, Tiranë.

GJUHET E HUAJA: Anglisht, Italisht.

 

PUNA:

 Kori – Tragjedia “LE BACCANTI” nga Euripidi (SERENA        SINIGAGLIA) –  MILANO,1998. Turne nëpër disa festivale në Itali gjatë 1998 – 2000.

Shitësi ambulant“ENDRRA E NJE NATE DIMRI” (ARMANDO BORA) –        Teatri Kombëtar, 1999, pjesëmarrëse në “BUTRINTI 2000”.

 – Zhaneta – Komedia “STJUARDESAT” (GEZIM KAME) – Kompania teatrore “Publimedia”, 2000.

 – Cigania – Filmi artistik me metrazh të shkurtër “VALSI” (ARMANDO BORA), 2001.

 – Noterja – Komedia “MYSAFIRI I MALLKUAR” (ILIR BEZHANI), 2002.

 – Maria – Komedia “HAMLETI NE KATRANIN E POSHTEM” (XHEVDET  FERRI) – Bashkëpunim me Teatrin Kombëtar, 2002.

 – Gruaja e fisit — “STINE E MERZITSHME NE OLIMP” (GEZIM KAME), 2002.

Cigania – Spektakli javor televiziv “ROKOKO” (VERA GRABOCKA), 2002

– AKTORE NE SPEKTAKLIN KOMIK ME RASTIN E 45-VJETORIT TE TEATRIT TE FIERIT, 2002

 – Sadoja – Telekomedia “KERKOHET NJE GENJESHTAR” (ANDON QESARI), 2003

 – Jorgjica – Komedia “NESER ME MIRE SE PASNESER” (MILTO KUTALI) – Teatri Kombëtar, 2003.

 – Elena – Drama “KNEPP” (MBROJTJE DIPLOME NGA NJE STUDENT REGJIE), 2004.

 – Gazetarja – Komedia “NDERI I KOMBIT” (NAUN SHUNDI), 2004.

Bukuria – Telekomedia “POÇARI“ (NAUN SHUNDI) – Kompania “Eurostar”, 2004.

– AKTORE NE SPEKTAKLIN E TVSH “AMAZONAT” ME DISA PUNTATA, 2004.

 – Maria – Drama “PESHA E PAQES” (LLAZI SERBO), 2007.

 – Rita – Tragjikomedia “VENECIA” (SPIRO DUNI) – 2007.

 – Sekretarja e ministrit – FILMI ARTISTIK “NE DHE LENINI” (SAIMIR KUMBARO), 2007.

 – Korifé – Tragjedia “TROJANET” (VANGELIS THEODOROPOULOS) – Teatri Kombëtar, 2008.

– Muzikali “OPERA PER TRE GROSHE” (EMA ANDREA), 2008.

 – Sharlota Ivanovna – Komedia “KOPSHTI I VISHNJAVE” (KIÇO LONDO) – Teatri i Metropolit, 2009.

 – Motër Alberta – Drama “NENE TEREZA” (LAZER FILIPI), 2009.

 – Shërbëtorja – Drama “SHTEPIA E BERNARDA ALBES’’ (ALMA HOTI) – Festivali i regjisorëve të rinj, 2009.

 – Suzan Bredi – Komedia “PLAYBOY I TROJEVE TONA” (KIÇO LONDO) – Teatri i Metropolit, 2010.

 – Nëna – Drama “KEQKUPTIMI” (ORIANA CAMA), 2010.

 – As/regjisore dhe përkthyese – Drama “KOLEKSIONI I PERHERSHEM” (CLARENCE GILYARD) – Teatri Kombëtar, 2010.

Zonja Makbeth“INTRIGE PASIONI” (diplomë ORIANA CAMA), 2010.

Vaja – Tragjedia “ROMEO DHE ZHULIETA” (KIÇO LONDO) – Teatri i Metropolit, 2011.

Magdalena – Drama “SHTEPIA E BERNARDA ALBES”  (KIÇO LONDO) – Teatri i Metropolit, 2011.

Zhaklina – Komedia “STJUARDESAT” (DRIADA DERVISHI) – Teatri “Aleksandër Moisiu”, 2012.

Kristina – Drama “HERONJTE E VIAGRES” (BASHKIM HOXHA) – Teatri “Aleksandër Moisiu”, 2012.

Stefania – Komedia “KLANI I TE DIVORCUARAVE(INIS GJONI) – Teatri i Komedisë, 2012.

Poncia – Drama “SHTEPIA E BERNARDA ALBES” (KIÇO LONDO), 2013.

Kori – Tragjedia “EDIPI MBRET” (ILIR BOKSHI) – Teatri Kombëtar, 2013.

Inesi – Drama “ME DYER TE MBYLLURA” (ENI JANI), 2013.

Gazetarja në emisionin e përjavshëm satirik “BYPASS SHOW”, në Vizion Plus, 2010-2014.

– Aktore e brendshme në TKE ‘Kujtim Spahivogli’, që nga shtator 2014 e deri sot. Si punonjëse e institucionit kam realizuar krijimtarinë e mëposhtme:

Marta – Muzikali “GRINÇ QE VODHI KRISHTLINDJEN” (ENDRI ÇELA), 2014.

Nëna – Drama “GJASHTE PERSONAZHE NE KERKIM TE AUTORIT” (KIÇO LONDO), 2015.

Asistente e regjisë – Drama “PSE E VODHEM MAKINEN” (STEFAN NEUGEBAUER), 2015.

Gronia – Komedia “GENJESHTER PAS GENJESHTRE” (QENDRIM RIJANI), 2016.

 Morticia – Muzikali “TE ÇMENDURIT ADAMS” (ENDRI ÇELA), 2016.

Meri Popins – Muzikali “MERI POPINS” (ENDRI ÇELA), 2016.

Asistente e regjisë – Drama “KTHIMI NE SHTEPI” (CARLO SCIACCALUGA), 2016.

Junis – Drama “TRAMVAJI DESHIRE” (KIÇO LONDO), 2017.

Alen – Komedia “SHKOLLA E GRAVE” (ENDRI ÇELA), 2017.

Znj. Henigen – Muzikali “ENI” (ENDRI ÇELA), 2017.

Lorin – Muzikali “TAKIMI I PARE” (INA MORINAJ), 2017.

Korifeu – Tragjedia “MEDEA” (DIMITRIS MYLONAS), 2018.

Erna – Tragjikomedia “PRESIDENTET” (SABINE MITTERECKER), 2018. Dy shfaqje në Vienë në qershor 2019.

 Elba, Gruaja e Kolonelit, Znj. Kramer – Drama “JASHTE DERES” (MANTAS JANČIAUSKAS), 2018.

Flavi, Kaj Ligari, Artemidori, etj. – Tragjedia “JUL ÇEZAR” (IVICA BULJAN), 2019.

Tea Elvsted – Drama “HEDA GABLER” (BOTOND NAGY), 2020.

Kristina – Drama “JULI” (KIÇO LONDO), 2020.

Don – Komedia “HAMAMI I GRAVE” (KIÇO LONDO), në proces.

 

Gjithashtu edhe disa role të tjera në shfaqjet për fëmijë.

Judit – Komedia “BOING BOING” (KIÇO LONDO), Teatri Shëtitës ‘Çajupi’, që nga viti 2018 e deri sot.

 

TE TJERA:

 • Këngëtare e muzikës së gjallë.

–     Botimi i albumit muzikor si këngëtare dhe autore e teksteve, me titull “Shijomë” nga Shtëpia Diskografike ‘Eurostar’ me emrin artistik Dana, 2006.

– Autore në tekst dhe muzikë, si edhe interpretuese e këngës “Teatri jemi ne”, 2020.

 • Dubluese filmash.
 • Folëse në spote publicitare.
 • Folëse në radion ‘Eurostar’, 2003 – 2005.
 • Autore krijimtarie në vargje dhe prozë të shkurtër.
 • Përkthyese e gjuhës angleze.

Përkthime filmash për Shtëpinë Diskografike ‘Eurostar’, 2004 – 2005. Përshtatje në poezi nga gjuha angleze.

 

 • Përkthyese e veprave të mëposhtme:
 • “KTHIMI NE SHTEPI”, nga Harold Pinter, vënë në skenë nga TKE në 2016.
 • “TRAMVAJI ME EMRIN DESHIRE”, nga Tennessee Williams, vënë në skenë nga TKE në 2017.
 • “MBRETËRESHA E BUKURISE NGA LINAN”, nga Martin McDonagh, vënë në skenë nga TKE në 2019.
 • “ARTI I AKTORIT”, nga Stella Adler. Instituti i Teatrit Eksperimental. Shtëpia Botuese ‘Onufri’, 2018.
 • Përkthyese nga shqipja në anglisht e pjesës teatrore “MISTO”, nga Naun Shundi, 2021.

Contact: