Home Events ZOTI I MASAKRES

ZOTI I MASAKRES

ZOTI I MASAKRES

Autor: Yasmina Reza

Përktheu: Nasi Lera

Regjisor: Kiço Londo

Skenograf: Beqo Nanaj

Kostumografe: Sofi Kara

As/regjisor: Sara Smaja

Interpretojnë: Erand Sojli, Ermira Gjata, Alert Çeloaliaj, Ermira Hysaj.

Një vepër e cila përmban konfliktin që në fillim. Dy çifte, në dukje të qytetëruar takohen për të rregulluar pasojat e një episodi të dhunshëm i cili plasi ndërmjet dy fëmijëve të tyre. Djali Alain dhe Anet i theu dy dhëmbë djalit të Mishel dhe Veronik. Prindërit e djalit dhunues vizitojnë prindërit e viktimës për të kërkuar falje dhe për ta ndrequr gabimin, të paktën nga ana ekonomike. Gjatë vizitës, gjërat fillojnë me diplomaci, por gradualisht, në vend që gjërat të sheshohen, mes tyre rritet një tension. Me ndihmën e alkoolit, ky tension rritet duke kapërcyer egërsisht mbi binarët e masakrës. Një tjetër vepër e shkëlqyer e Yamina reza mbi temën e saj të parapëlqyer: hipokrizinë borgjeze.

Leave A Reply: