Home Events Shërbëtoret

Shërbëtoret

Autor: Jean Genet
Regjia: Kiço Londo
Skenografe: Oligerta Mehmetaj
Kostumografe: Marina Prodani
As/regjisor: Marsel Greva
Me aktoret: Laura Nezha, Dasara Xhangolli, Ilirda Bejleri

Ky produksion vjen si bashkëpunim i TKEKS me Ambasadën Franceze në Tiranë në kuadër të projektit “Festivali i Teatrit francez” për rajonin Elbasan – Korçë
Subjekti
Dy shërbëtore, urrejnë e dashurojnë së bashku, zonjën e tyre. Ato kanë denoncuar të dashurin e kësaj të fundit përmes disa letrave anonime. Pasi marrin vesh se zotëria në fjalë do të lihet i lirë për mungesë provash e në këtë mënyrë tradhëtia e tyre do të dalë sheshit, fillimisht përpiqen ta vrasin zonjën. Dështojnë. Dhe pas kësaj përpiqen të vrasin njëra-tjetrën. Hedhja e tyre e dëshpëruar hyn në orbitën e mijra të rinjve të cilët enden pa të ardhme dhe shpresë, me rebelimet e heshtura të përditshme dhe me trazirat sociale të kohës sonë.

 

 

Leave A Reply: