Home Events Rojat e Taxhit

Rojat e Taxhit

Autor: Rajiv Joseph

Regjia: Altin Basha

Aktoret: Gazmend Gjoka, Lulezim Zeqaj

Kostumografe: Ilirjana Basha

Humaxhuni dhe Baburi jane shoke te ngushte dhe roje ne ushtrine perandorake te mbretit te Hindustanit Shah Xhahanit.Ndersa bejne roje ata qeshin e fantazojne me historite e tyre te feminise dhe arratisjet ne xhungel. Ata kane privilegjin e cuditshem te jene roje te Taxh Mahalit,dedikimi epik qe mbreti Shah Xhahani i beri gruas se tij te vdekur Mumtaz Mahal. Kjo ndodh nje nate para se ky monument ti shfaqet botes si personifikimi me i fuqishem dhe mbereselenes i bukurise.

Humaxhuni, ushtar i gjenerates se dyte thellesisht besnik, eshte i kenaqur qe zbaton urdherat edhe atehere kur Perandori, i vendosur qe asgje me e bukur se Taj Mahali nuk ndertohet ndonjehere, i jep rojeve te tij nje mision te tmerrshem.

Baburi i ndjeshem dhe romantik e perballon kete mision duke ju kundervene shkaterrimit te bukures si mburoje njerezore. “Rojet e Taxhit” eksploron bukurine, pushtetin, autokracine, rezistencen dhe besnikerine e verber. Kjo pjese eshte historia komike dhe e trishtuar nje miqesie te thelle qe testohet e thyhet nga rrethana ekstreme dhe brutale.

Leave A Reply: