Home Events PRINCESHA E GJELBER

PRINCESHA E GJELBER

PRINCESHA E GJELBER

Autor: Ledian Gjeçi

Regjisor: Ledian Gjeçi

Skenograf: Beqo Nanaj

Kostumograf: Sofi Kara

Muzika: Dëfrim Deda

Interpretojnë: Dajana Nenaj, Alba Shtëmbari, Ana Guçe, Donald Shehu, Xhuliano Brisku

                                  

Duke qenë se pakujdesia e njeriut me natyrën gjithmonë më shumë sjell probleme në ciklin tonë të jetës, është e rëndësishme ti paraprijmë sa të mundim këtij shqetësimi aktual por edhe të së ardhmes, duke punuar me të tashmen, me fëmijët.

Në rastin konkret ‘Princesha e gjelbër’ është një vepër me teme ekologjike e cila synon edukimin e fëmijëve ne mirëmbajtjen e ambientit.

Në vepër gjenden shumë situata argëtuese dhe personazhe surprizë që luhen nga njerëz dhe nga kukulla. Dy prej personazheve kryesorë janë Princesha e gjelbër e cila merr fuqi nga prania e luleve, dhe shtriga e zjarrit e cila merr fuqi nga prerja e pemëeve. Personazhet në fjalë janë një materializim i të mirës dhe të keqes qëe luftojnë me njëra-tjetrën, por fati i kësaje lufte gjendet në duart e njerëzve, sepse ajo që përkrahin njerëzit, ajo fiton.

Leave A Reply: