Home Events Mendjet e vockla

Mendjet e vockla

Mendjet e vockla

Teksti dhe regjia : Endri Çela

Skenografia : Beqo Nanaj

Kostumografia : Sofi Kara

Koreografia : Almenda Hoxha

Interpretojnë : Kleard Germenji, Franceska Hysi, Mateo Dervishaj, Alba Shtembari, Kristina Gorro.

Rreg dhe Ullsi janë dy vogëlush që jetojnë mes rrregullave, disiplinës dhe korrektësisë absolute. Por ja që një ditë, në shtëpinë e tyre jashtëzakonisht të pastër, u vjen për vizitë një zotrush i veçantë nga qyteti “Kotësia e Kotë” dhe pikërisht nga lagjja që ndodhet m’u në qendër të qytetit që quhet “Lagjja e Budallenjve”. Ai është aq i çuditshëm saqë ecën mbrapsht, flet mbrapsht, ushqehet mbrapsht, fle mbrapsht, mendon mbrapsht, por sidomos bën një qejf të paparë mbrapsht. Kjo krijesë e këndshme dhe mjaft argëtuese, edhe pse paksa e mbrapsht, shoqërohet me ardhjen e dy super ëmbëlsirave nga “Lagjja e Sheqerit”, të cilat thyejnë dietën ushqimore të fëmijëve. Gjithashtu edhe Zonja Loloja, që vjen nga “Lagjja e Lojrave”, e cila është aq e zonja saqë organizon lojra gjatë gjithë ditës. Mes lojrave të pafundme, rrëmujës dhe thyerjes së të gjitha rregullave, fëmijët arrijnë të kuptojnë gabimet e tyre.

 

Leave A Reply: