MEDEA

MEDEA

Autor: Euripidi

Perktheu: Viktor Zhusti

Regjisor: Dimitris Mylonas

Skenograf: Beqo Nanaj

Kostumograf: Sofi Kara

Kompozitor: Pavlos Katsivelis

Koreograf: Gjergj Prevazi

Dirigjent: Dritan Lumshi

As.Regjisor: Kriks Dumo

Interpretojne: Xhuvani, Alfred Trebicka, Viktor Zhusti, Roza Anagnosti, Ahmet Pasha,    Gjergj Mena, Kristian Koroveshi, Adriana Tolka, Alesia Xhemalaj, Algiona Aga,   Franceska Hysi, Julinda Emiri, Sara Smaja, Xhulia Musagalliu, Denardo Neziri,     Ergys Malsia,  Fritz Selmani, Ismail Shino, Mariol Aliko, Amadeus Klevent Xhizdari, Rei Lika

 

Tragjedia e lashtë greke “Medea” bazohet në mitin e Jasonit dhe Medeas dhe u ngjit në skenë për herë të parë në vitin 431 para Krishtit. Subjekti përqëndrohet mbi veprimet e Medeas, dikur princeshë e mbretërisë “barbare” të Kolkias dhe bashkëshorte e Jasonit. Ajo sheh se pozita e saj në botën greke është e kërcënuar, kur Jasoni e braktis për t’u martuar me një princeshë greke të Korintit. Medea merr hak mbi Jasonin, duke vrarë bashkëshorten e tij të re, po ashtu edhe dy bijtë e vet, për t’u arratisur më pas në Athinë për një jetë të re.

 

Leave A Reply: