Home Events Kontraversal

Kontraversal

Titulli: “Kontraversal” (dance-theatre)

Autor: Gjergj Prevazi

Regjisor: Gjergj Prevazi

Koreograf: Gjergj Prevazi

Musika: Eva Reiter – Alle Verbindungen Gelten Nur Jetz

Aktorë & Balerinë: Elton Cefa, Labinot Rexhepi

 

Dy kërcimtarë ndajnë bashkarisht cdo ditë të njëjtën hapësirë pune, jetojnë së bashku si shokë në të njëjtin apartament, hanë të njëjtin ushqim që e gatuajnë së bashku, kanë ide dhe qasje të përafërta për jetën, shoqerinë, femrat etj… Po ku dhe si ndahen ata…..? Ideja e këtij projekti në stilin dansteatër, inspirohet nga marrëdhëniet disi kontraverse mashkull-mashkull në traditën tonë shoqërore e sociale. Parë në këndvështrimin tradicional shqiptar të këtyre marrëdhënieve, si dhe reflektimin në realitetin e sotëm, kjo marrëdhënie vjen e përthyhet në përballjen me modernizimin gjithnjë e më tepër të jetës urbane, ndikimit të kulturave të tjera, interferimit dhe impaktit që ka në jetën tonë teknologjia, etj.

Leave A Reply: