Home Events JUL ÇEZARI

JUL ÇEZARI

JUL ÇEZARI

Autor: William Shakespeare

Regjisor: Ivica Buljan

Kostumografe: Sofi Kara

Skenograf: Beqo Nanaj

Kompozitor: Gerti Druga

Regji ndriçimi: Sonda Trinajst

As/regjisor: Mateo Dervishaj.

Me aktorët : Romir Zalla, Alfred Trebicka, Vin Bejleri, Amos Muji Zaharia, Gentian Zenelaj, Ermira Hysaj, Ilirda Bejleri, Adriana Tolka, Klejdi Metaj, Mateo Dervishaj, Endri Çela, Engjëll Hoxha, Enea Nika, Paolo Kadillari, Anxhelo Shkreli.

Tragjedia e Jul Çezarit është njëra prej disa veprave dramatike të Shekspirit, që bazohen në ngjarje të vërteta nga historia romake dhe që përfshijnë edhe Koriolanus dhe Antoni dhe Kleopatra. Edhe pse vepra titullohet Jul Çezar, Bruti flet në më shumë se katër herë po aq rreshta sa karakteri kryesor dhe drama psikologjike qëndrore e pjesës fokusohet mbi betejën e Brutit mes kërkesave konfliktuale të nderit, patriotizmit dhe miqësisë.

Leave A Reply: