Home Events GJETJA E FESTES SE HUMBUR

GJETJA E FESTES SE HUMBUR

GJETJA E FESTES SE HUMBUR

Teksti & regjia : Ledian Gjeçi

Skenograf : Beqo Nanaj

Kostumografe: Sofi Kara

Muzika: Dëfrim Deda

Interpretojnë: Françeska Hysi, Aleksandër Mitrollari, Dajana Nenaj, Donald Shehu

 

‘Gjetja e festës së humbur’ bën fjalë për dy fëmijë që i mendojnë festat si qënie të gjalla të cilat vijnë afër nesh vetëm në data të caktuara dhe na japin lumturi. E meqë nuk i presin dot këto data, ata hedhin idenë për të shkuar të shtëpia e babagjyshit të Krishtlindjes pasi mendojnë se aty jetojnë festat, dhe bëjnë plan ti marrin ato e ti sjellin në shtëpine e tyre, por nuk dinë rrugën për atje. Dhe ndërkohë per cudi kapelja që ata kanë në dhomë fillon flet dhe u prin rrugën për të gjetur festat. Ata dalin nga shtepia dhe ecin në pyll, aty ndeshen me situata të rrezikshme dhe argëtuese, ku secila nga ato u shërben për një mësim të mirë, deri sa arrijnë te shtëpia e babagjyshit. Aty nuk gjejnë festa, por gjejnë vendin e sigurt se ku janë festat…

Leave A Reply: