Home Events Epsh dhe lakmi

Epsh dhe lakmi

Epsh dhe lakmi

Autor:  Eugene O’Neill
Përktheu: Artur Lena
Regjisor: Endri Çela
Skenograf: Beqo Nanaj
Kostumografe: Sofi Kara
Koreografe: Rexhina Ibro
As/ regjisor: Kleard Gërmenji

Me aktorët: Gëzim Rudi, Dasara Xhangolli, Josif Sina, Andi Begolli, Urim Aliaj, Barjam Dosti, Bujar Hoxhaj, rexhina Ibro, Xhoana Sula, Anxhela Dervishi.

Ashtu si te vet titulli na shpalosen personazhe që udhëhiqen nga epshi e lakmia. Pjesa flet për individin e vetmuar, që përpiqet të kuptohet por nuk kuptohet; që përpiqet të gjej veten, të sigurojë jetën, mbijetesën; që e sheh veten të plotësuar kur kapet pas diçkaje materiale, në pamundësi për t’u kapur te tjetri. Vepra zbulon marrëdhënien atë-bir e parë nga kompleksi i Edipit; zbulon marrëdhënien e fortë të individit me pronën, e sidomos me tokën; ndjenjën e posesivitetit dhe pushtetit; frikën e plakjes dhe e të lënit gjithçka; dhe mbi të gjitha zbulon dashurinë e fortë e një nëne dhe e një bashkëshorteje.

Leave A Reply: